אוגר


אוגרשם בעל החיים :אוגר

ארץ מוצא: סוריה

תפוצה : כחיית מחמד – כל עולמית

מחלקה: יונקים

סדרה: מכרסמים

מראה: האוגרים הם בעלי חיים קטנים, עיניהן מבריקות, פרוותם חלקה והם מופיעים בשלל צבעים כאשר הנפוץ בהם הוא חום, קיימים שלושה סוגי אוגרים עיקריים, האוגר הסיבירי שהוא הקטן ביותר ומופיע בדרך כלל בצבע אפור-כחלחל, האוגר הסורי שהוא הגדול מבין השניים וצבעו המקורי הוא חום עם לחיים, גרביים ובטן לבנות. את האוגר הסורי הרבו עם השנים ונוצרו מספר מוטציות אשר הנפוצה שבהן היא האוגר בעל הפרווה הארוכה אשר רבים נוהגים לכנותו האוגר הזהוב.

התנהגות: אם גודל מגיל צעיר בידיי האדם האוגר יגדל להיות חביב, יבוא לידיים וישמח לטייל על גופכם, אך אם רכשתם את האוגר שלכם בגיל מבוגר יחסית אל תופתעו כאשר תקבלו את הביס כאשר תבואו להרימו.

גידול:

<br><b>הכלוב:>/b< 60 ס"מ אורך, 45 ס"מ רוחב ו30 ס"מ גובה הן המידות המינימאליות של הכלוב. המצע: שבבי עץ (לא נסורת!), או חול מיוחד לאוגרים. אסור להשתמש בשמיכות צמר ישנות, או כל דבר בעל סיבים. קערת המזון צריכה להיות לא גדולה מדי, אך מחוברת היטב למקומה. מים יש לתת אך ורק ממכלי שתייה תעשייתיים, שניתן לקנות בכל חנות חיות. מומלץ לשים גלגל צעצוע, לשם התעמלות. אפשר לשים עוד דברים שהאוגר ייהנה מהם, כמו מגלשה. תמיד יש לשים ענף של עץ אכיל, כדי שהאוגר יוכל לכרסם אותו או אבן גיר. אוכל: מומלץ להאכיל במזון תעשייתי ולהוסיף ירקות (עדיף מאשר פירות וגם לא יותר מדי). חשוב מאוד לשטוף היטב את הירקות לפני הגשה לאוגר. אוגר אוכל 1/2 קילו מזון תעשייתי בחודש. אסור לו תפוזים, שום, בצל או ענבים.

פן טיפולי: האוגר מלמד אותנו כיצד לשמור ולאגור תחושות ורגשות לזמנים קשים ומצ שני מלמד אותנו להוציא החוצה את כל אשר אנו לא זקוקים לו בחיינו.

שונות : הידעת? ניתן לדעת את גילו המשוער של האוגר לפי אזניו – באוגרים צעירים הן מכוסות בשערות לבנות וקצרות, וככל שהאוגר מתבגר הן נושרות והאוזן הופכת לחלקה ומבריקה.

יונקים :

אוגרים, שרקנים, ארנבונים, גרבילים, צ'ינצ'ילה, דגו, חמוסים, עזים, שוגר גליידר, כלב,

זוחלים :

נחש פיתון, בירית, חרדון מזוקן, שממית מנומרת, חומט כחול לשון, איגואנה.